if (!string.IsNullOrEmpty(Model.NewsHero)) { Opel Ampera-e }

‘Das Elektroauto’.De nieuwe Opel Ampera-e is DE elektrische auto.

Ampera-e

De nieuwe Opel Ampera-e is DE elektrische auto ofwel ‘Das Elektroauto’, met een revolutionair rijbereik van 520 kilometer, officieel gecertificeerd volgens NEDC (New European Driving Cycle – Nieuwe Europese Rijcyclus). De 4,17 meter lange Ampera-e biedt ruim plaats voor maximum vijf inzittenden plus 381 liter kofferruimte (1.274 liter met neergeklapte rugleuningen achteraan), wat meer is dan bij sommige auto’s in de compacte klasse. “Met de Ampera-e brengen we een elektrische auto op de markt die volledig is afgestemd op dagelijks gebruik. Het is geen eco-luxewagen, geen tijdelijk gadget en niet alleen maar een tweede wagen. Opel bewijst dat elektromobiliteit ook bereikbaar is voor een veel breder publiek dankzij de meest innovatieve technologie”, aldus Opel-CEO Dr. Karl-Thomas Neumann. De nieuwkomer kan sinds enkele weken worden besteld in Noorwegen, een land dat volledig inzet op elektromobiliteit en waar al meer dan 3.400 bestellingen genoteerd werden. Op korte termijn wordt de Ampera-e ook in Duitsland, Nederland, Frankrijk en Zwitserland te koop aangeboden. Tijd dus om deze elektrische auto beter te leren kennen en om de combinatie van hightechbatterij, rijhulpsystemen en digitale connectiviteit van dichtbij te bekijken.

De elektrische auto van Opel past helemaal in het digitale tijdperk: de voornaamste commando’s worden gegeven via het personaliseerbare, tabletachtige kleurenscherm van 10,2 inch. Alle belangrijke informatie over het voertuig of de externe omstandigheden is hier te raadplegen. Het IntelliLink-e-infotainmentsysteem kan compatibele smartphones integreren via Apple CarPlay™ en Android Auto™ (Android Auto nog niet beschikbaar in België). Het is tevens mogelijk om smartphones die niet via een kabel geconnecteerd zijn toch draadloos op te laden. Functies zoals stembediening en USB- en Bluetooth-aansluitingen zijn uiteraard ook beschikbaar. Muziekliefhebbers kunnen voor hun Ampera-e een geluidssysteem met subwoofer van Bose bestellen, een bijzondere ervaring in de superstille elektrische auto.

Connectiviteit

Wanneer IntelliLink-e wordt gecombineerd met de persoonlijke connectiviteits- en hulpverleningsdienst Opel OnStar, is het dienstenaanbod compleet. OnStar biedt met zijn krachtige 4G/LTE-wifihotspot een uitstekende connectiviteit voor de mobiele toestellen van alle passagiers in de Ampera-e (mobiele wifihotspot nog niet beschikbaar in België). Verder hoeven de gebruikers van Opel OnStar maar op een knop te drukken om verbonden te worden met een persoonlijke adviseur, die kan helpen bij het boeken van een hotelkamer (Booking Service), het dichtstbijzijnde laadstation zoekt of de weg wijst naar een parking.

Het digitale aanbod wordt afgerond met de nieuw ontwikkelde myOpelApp. Daarmee kunnen eigenaars van een Ampera-e hun auto van op afstand bedienen – zoals bij alle modellen die met OnStar uitgerust zijn. De app helpt de voordelen van een elektrische auto ten volle te benutten: via de app is het mogelijk de Ampera-e op te warmen of af te koelen, of hij nu aan een laadstation is geparkeerd of niet. Zo stappen de passagiers altijd in een auto met de perfecte temperatuur, ongeacht het weer. In combinatie met Apple CarPlay™ en Android Auto™ kan de app ook laadstations zoeken tijdens het plannen van een route, voor het geval de reisafstand toch langer is dan het rijbereik.

OpelTeaser

Onze vestiging(en)

Contactgegevens