if (!string.IsNullOrEmpty(Model.NewsHero)) { Opel Astra }

Meer comfort, minder stress.Opel breidt aanbod Adaptive Cruise Control voor Astra uit.

astra

De Astra vijfdeurs en Astra Sports Tourer in combinatie met een adaptieve snelheidsregelaar (ACC, Adaptive Cruise Control ) zijn voortaan zowel beschikbaar met manuele zesversnellingsbak als met automatische transmissie.

In vergelijking met een conventionele cruisecontrol bezorgt de ACC de bestuurder meer comfort en minder stress, omdat het systeem altijd een bepaalde afstand tot de voorligger behoudt. De ACC past de snelheid automatisch aan om de voorligger te volgen op de ingestelde afstand. Het systeem doet de auto vertragen wanneer men een trager rijdend voertuig nadert en kan, indien nodig, de rem beperkt inschakelen. Wanneer de voorligger versnelt, trekt de auto dankzij de ACC vanzelf weer op tot aan de ingestelde rijsnelheid. Als er geen voorliggers zijn, werkt de ACC zoals een conventionele snelheidsregelaar, maar het systeem zal wel remmen om ook bergaf de ingestelde snelheid te behouden.

Opels ACC van de jongste generatie gebruikt niet alleen de radar van de conventionele systemen, maar ook de camera van de Astra vooraan om voorliggers te detecteren. Het systeem werkt bij snelheden tussen 30 en 180 km/u.

De ACC en de bijkomende rijhulpsystemen in de Astra zijn sleutelelementen voor toekomstige intelligente auto’s en geautomatiseerd rijden. De ‘Rijstrookassistent’ (Lane Keep Assist) stuurt voorzichtig bij wanneer de Astra zijn rijstrook dreigt te verlaten, terwijl de ‘Waarschuwing afwijking rijstrook’ (Lane Departure Warning) een signaal geeft wanneer de wagen daadwerkelijk de rijstrook verlaat. De ‘Automatische noodrem’ (Automated Emergency Braking), de ‘Geïntegreerde remassistent’ (Integrated Brake Assist), de ‘Vooraanrijdingsassistent’ (Forward Collision Alert) en de ‘Volgafstandindicator’ (Following Distance Indication) helpen frontale aanrijdingen te voorkomen of de gevolgen te beperken. Een rij rode leds lichten op in de voorruit, in het gezichtsveld van de bestuurder, als de Astra een voorligger te snel nadert en een aanrijding dreigt. De monocamera van de Astra bovenaan de voorruit verzamelt de gegevens voor deze systemen.

OpelTeaser

Onze vestiging(en)

Contactgegevens