if (!string.IsNullOrEmpty(Model.NewsHero)) { Opel Crossland X }

Design nieuwe Opel Crossland X.Unieke cross-overinterpretatie van Opels designfilosofie.

Crossland X

Een auto ontwerpen met de kenmerken van een SUV, die tegelijkertijd afgestemd is op de stedelijke levensstijl: dat was de uitdaging waar de designers van de Crossland X voor stonden. Opels coole nieuwe cross-over zal zich voor de eerste maal tonen aan het grote publiek tijdens het Internationale Autosalon Van Genève (van 9 tot 19 maart 2017). De Crossland X geeft samen met de volledig elektrische Ampera-e en de nieuwe vlaggenschepen van Opel, de Insignia Grand Sport en Sports Tourer, de aftrap voor ‘7 in 17’. Met dit productoffensief lanceert het merk zeven nieuwe modellen in 2017.

De nieuwe Crossland X vervoegt de meer ruige Mokka X in het aanbod van Opel binnen het bruisende B-CUV/SUV-marktsegment. De designers ontwierpen daarvoor een unieke cross-overinterpretatie van Opels designfilosofie – een combinatie van sculpturale vormgeving en Duitse precisie – wat resulteerde in het stijlvolle en tegelijkertijd functionele karakter van de Crossland X.

Crossland X binnenHet stijlvolle karakter van de buitenkant weerspiegelt zich ook aan de binnenkant, wat het gevoel van ruimte versterkt en aangevuld wordt met royale opbergruimten. De invloed van de nieuwe Insignia en de Astra is duidelijk zichtbaar in het sculpturale instrumentenbord dat volledig op de bestuurder gericht is en elegant overvloeit in de deuren om een uitnodigende sfeer te scheppen. De rijkelijk afgewerkte decorelementen sluiten naadloos aan bij het algemene design en geven elk uitrustingsniveau een eigen persoonlijkheid. De subtiele verchroomde randen rond de instrumenten en de ventilatieopeningen stralen samen met de zachte afwerking van het instrumentenbord en de deuren kwaliteit en vakmanschap uit. Het grote, makkelijk bedienbare aanraakscherm en de achterbank die in een verhouding van 60/40 kan worden neergeklapt, maken de passagiersruimte van de Crossland X tot de perfecte omgeving voor gezinnen. Tot de opties behoren achterzetels die 150 millimeter kunnen verschuiven, om meer beenruimte te creëren of tot 520 liter kofferruimte (1.255 liter als de achterzetels volledig neergeklapt zijn), een toonaangevend volume in deze klasse.

“De nieuwe Crossland X is duidelijk een Opel met een sterke mix van stijl en functionaliteit”, zegt Mark Adams, Vice President Design Europe. “Wij zijn er trots op een voertuig te hebben ontworpen met een dergelijk mooi evenwicht tussen beide elementen, waarbij een maximale binnenruimte aangeboden wordt binnen de compacte buiten­afmetingen van het voertuig.”

Crossland X

Ontdek de nieuwe Crossland X.
Lees hier het volledige persbericht.
Bekijk hier de bewegende beelden.
Lees hier het volledige persbericht.
Bekijk hier de bewegende beelden.

OpelTeaser

Onze vestiging(en)

Contactgegevens