if (!string.IsNullOrEmpty(Model.NewsHero)) { Opel Grandland X }

Nieuw crossovermodel voor de compacte klasse.De Opel X-familie breidt uit: Opel Grandland X komt MOKKA X en Crossland X vervoegen.

Grandland-X

De nieuwe Opel Grandland X is zowat de grote broer van de Opel Crossland X. Beide volledig nieuwe crossovermodellen (CUV’s) worden gelanceerd in 2017 en combineren de stoere look van een SUV met een uitstekende rijdynamiek. De Grandland X past perfect bij de hedendaagse actieve levensstijl, met zijn onmiskenbare alleterreinkarakter, de verhoogde zithouding, de goede zichtbaarheid rondom, het comfort bij het in- en uitstappen en de grote bagageruimte. De styling combineert op slimme wijze robuustheid met elegantie, terwijl het interieur heel wat comfort biedt dat gekoppeld wordt aan een hoge mate van gebruiksgemak. De Grandland X vergroot het reeds uitgebreide aanbod van Opel in de bijzonder populaire compacte klasse, waar hij zich aansluit bij de succesvolle Astra – Auto van het Jaar 2016 – en de onlangs gelanceerde Zafira.

“De naam Opel Grandland X roept het beeld op van een avonturier op die altijd klaarstaat om iets nieuws te ontdekken, zowel in de stad als op het platteland. Onze nieuwe crossover ziet er geweldig uit en zal ongetwijfeld nieuwe klanten warm maken voor het merk Opel”, zegt Opel-CMO Tina Müller.

De Grandland X maakt deel uit van het modeloffensief waarbij Opel 29 nieuwe modellen lanceert tussen 2016 en 2020. De nieuwe CUV betreedt een snelgroeiende markt: op tien jaar tijd, van 2007 tot 2017, zal het SUV/CUV-aandeel in Europa stijgen van 7 naar 20 procent van alle verkochte nieuwe voertuigen. Zowel de Opel Crossland X als de Opel Grandland X zullen die groei blijven stimuleren.

De Opel Crossland X zal toegevoegd worden aan het B-segment in de eerste helft van 2017. In dat segment werden reeds meer dan 600.000 exemplaren verkocht van de MOKKA X, de compacte SUV van Opel. De Opel Grandland X zal zich vanaf het najaar van 2017 in het C-segment positioneren, een segment hoger dan zijn ‘kleine broers’. In Europa behoort een op de vijf nieuwe auto’s tot de compacte klasse.

OpelTeaser

Onze vestiging(en)

Contactgegevens